,, Ha a táncunkat nézed, a szívünk szavait hallod.”

/ Morus Tamás /

Több korosztállyal működő csoport, amely a Dübörgő Néptánccsoport megszűnését követően jött létre 2012-ben. A táncosok támogató szülői háttérrel jól összeszokott, együttműködő gyermekközösséget alkotnak. A jó hangulatú próbákon komoly néptáncra nevelés folyik, ahol a gyermekek a gyakorlati munkán kívül néprajzi ismereteket is elsajátíthatnak. A csoport számos fellépést tudhat maga mögött, rendszeres résztvevői megyei és országos fesztiváloknak, találkozóknak. Programjukban kiemelt szerepet kapnak a jeles napokhoz fűződő ünnepi szokások mint pl. a télűző – tavaszköszöntő kiszehajtás, a húsvéti locsolás, vagy a karácsonyi ünnepkörben a Kacusok táncos betlehemes játéka.

 

A gyermekek körében nagy népszerűségnek örvendenek az őszi és a nyári edzőtáborok Hollőkőn, ill. a palóc vidék más településein  Szandaváralján, vagy Kétbodonyban.

Létszámuk 18 fő.

Próbák időpontja: péntek 15-18., ill. alkalomszerűen szombatonként 10-13.

Helyszíne: Művelődési Ház, alkalomszerűen a Kacus-ház.

Csoport – és próbavezető: Maksáné Nagy Katalin /Telefon : 06 30/ 311-8103

Németh Titanilla  / Telefon:06 70/ 425-7917

A csoport évente egy alkalommal vendégoktatóval is dolgozik. Az elmúlt évben szilágysági táncokat oktatott Paluch Norbert néptáncpedagógus és felesége Paluchné Percze Piroska.

Fotó: Ludányi Nikoletta

Érdekel minket a Te véleményed is!