Kiskacus

,, Ha a táncunkat nézed, a szívünk szavait hallod.”

/ Morus Tamás /

Több korosztállyal működő csoport, amely a Dübörgő Néptánccsoport megszűnését követően jött létre 2012-ben. A táncosok támogató szülői háttérrel jól összeszokott, együttműködő gyermekközösséget alkotnak. A jó hangulatú próbákon komoly néptáncra nevelés folyik, ahol a gyermekek a gyakorlati munkán kívül néprajzi ismereteket is elsajátíthatnak. A csoport számos fellépést tudhat maga mögött, rendszeres résztvevői megyei és országos fesztiváloknak, találkozóknak. Programjukban kiemelt szerepet kapnak a jeles napokhoz fűződő ünnepi szokások mint pl. a télűző – tavaszköszöntő kiszehajtás, a húsvéti locsolás, vagy a karácsonyi ünnepkörben a Kacusok táncos betlehemes játéka.

A gyermekek körében nagy népszerűségnek örvendenek az őszi és a nyári edzőtáborok Hollőkőn, ill. a palóc vidék más településein  Szandaváralján, vagy Kétbodonyban.

Létszámuk 32 fő.

Próbák időpontja: péntek 15-18., ill. alkalomszerűen szombatonként 10-13.

Helyszíne: Művelődési Ház, alkalomszerűen a Kacus-ház.

Csoport – és próbavezető: Maksáné Nagy Katalin /Telefon : 06 30/ 311-8103

Szőllősi Roland : /Telefon: 06 20/ 994-2029

A csoport évente egy alkalommal vendégoktatóval is dolgozik. Az elmúlt évben szilágysági táncokat oktatott Paluch Norbert néptáncpedagógus és felesége Paluchné Percze Piroska.

 

Kérlek oszd meg, hogy barátaid is láthassák!
Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Facebook hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..